CSAPATjáték a siker egyik kulcsa

Az országok közötti röplabda bajnokságban is bajnokok lettünk

Az országok közötti röplabda bajnokságban is bajnokok lettünk

Amióta 1974-ben édesapám elvitt az első foci edzésre, azóta látom a csapat sportágakban szereplő csapatok sikereit, vagy kudarcait. Persze 6 évesen nehezen fogod fel, hogy mi miért történik, de már látod, hogy az egyik csapat örül a másik bosszankodik és szomorú. A miérteken persze csak sokkal később gondolkodtam el. Miért ujjong egy világbajnoki, vagy olimpiai harmadik helyezett csapat és miért sír a második? Miért van az, ha kapusként gólt kaptam akkor sokkal nehezebben aludtam el a gondolataim miatt, mint amikor a mezei futó versenyt nem nyertem meg. Miért van az, hogy csapatban nagyobb az örömünk, mint mikor egyedül érünk fel a csúcsra és a bánatunk is miért nagyobb, ha a hibánk miatt a csapatunk vereséget szenved.

A céltudatosság, az erő és a felkészültség jelen van

A céltudatosság, az erő és a felkészültség jelen van

A csapatjáték ösztönös. Az állatvilágban is az elejtett vadakat nagyon sokszor körbe kerítik és közösen szerzik meg a zsákmányt. Miért? Mert könnyebb és veszélytelenebb is. A sokkal erősebbeket és a „nagyobb falatokat” is képes egy erőtlenebb és kisebb is legyőzni, de csak együttműködve és csapatban.
A csapatjáték az életünk minden területén igaz. A privát szférában azaz a családban, a munkahelyeken és a vállalkozásokban is. Az igazi nagy dolgokat nem tudjuk egyedül elérni. Az örömök is megsokszorozódnak, ha azt a mások szemében is látod.

VIP Csapat akik már megállíthatatlanok

VIP Csapat akik már megállíthatatlanok

Családok vannak kitéve nagyon erős nyomásoknak: hitelek, munkaidő, gyerekvállalás, különböző szerepekben való megfelelés stb… Ezt csak egy csapat bírja ki. Egy összetartó csapat, amelyet családnak hívnak . Abban a pillanatban, amikor egy játékos bármilyen okból, de felrúgja a csapatjáték szabályait, széthullik a legjobb csapat is. Ez is egy általános tapasztalat az élet minden területén.
A csapatjátékos odafigyel a többiek céljaira és folyamatosan tesz érte, hogy saját maga és a többiek is jobbak legyenek. Egy csapaton belül vannak szerepek. Van aki támadó és van aki kapus. Van aki átlövő és van aki beállós, vagy aki feladó és van aki ütő. Az igazi csapatban mindenki támogatja a másik erősségeit és arra épít, valamint kiszolgál. Igaznak kell lennie ennek fordítva is természetesen. Egy csapatban mindenkinek bele kell tennie a saját erősségét. Nem működik, hogy csak élvezed a másét, de Te nem teszed bele tudásod legjavát. Ez már elárulása a csapatjátéknak és vereséghez vezethet!ITSP szeminárium
Hiszek abban, hogy Mindenkinek vannak erősségei és Mindenki lehet egy győztes csapat tagja. Ma a nagyvállalatok, a kis- és középvállalatok, a network marketing vállalkozások és szűk körben a családok is keresik a győztes típusú csapatjátékosokat. Keresik, mert veszti el a kultúráját egy olyan világban, ahol divat a single életforma és a céltalan karrier. A divat hosszútávon életképtelen. A divat szó jelentése: felkapott szokás, valakinek vagy valaminek időhöz kötött közkedveltsége. A divat tehát múlandó, de az igazi értékek mint például a csapatjáték hosszútávon maradandó és kifizetődő.

Csapatban az erő!

Csapatban az erő!

Ígérem minden velem együttműködőnek, hogy a tőlem telhető legjobbat kapja, bármely területen is vagyok vele egy csapatban. Legyen ez család, barátság, vállalkozás, vagy DXN. Az ígéretemmel azonban egy elvárás is jár, amellyel ezeket a dolgokat viszont várom. Így lesz teljes az örömünk és így készülhetünk minden fronton győzelmi esélyekkel. Ez a bejegyzés egy kicsit hosszúra sikerült, de ha eljutottál idáig annak örülök, mert érdekelt a téma. Amennyiben csapattag vagy, akkor mindent bele, ha még nem és egy győztes csapatot keresel, akkor pedig várunk!

Vélemény, hozzászólás?